het ontwerp van een zwemvijver

Zwemvijver met diverse mogelijkheden
#

Een zwemvijver heeft diverse mogelijkheden en voordelen. Maar hoe gaat het ontwerp van een zwemvijver precies in zijn werk? En wat is er zoal mogelijk qua uitstraling? Dat lichten we graag nog even toe

Verschil met een zwembad

Ten eerste is het goed om het belangrijkste verschil te benoemen tussen een zwemvijver en een zwembad. Dat is namelijk de filtering. Waar een regulier zwembad vaak gebruikmaakt van een chloorfiltering, komt er bij een zwemvijver geen of nauwelijks chloor aan te pas. De filtering verloopt namelijk mechanisch en op een natuurlijke wijze.

Natuurlijk filter voor een zwemvijver
Weelderig of strak
Weelderige zwemvijver

Een zwemvijver is er in diverse soorten: van puur natuur tot een variant die qua uitstraling op een gewoon zwembad lijkt. De eerste stap in het ontwerpen van zo’n zwemvijver is dus het bekijken van de gewenste uitstraling. Ligt de tuin in een bosrijke of groene omgeving? Is het een weelderig bloeiende tuin of kiezen de bewoners voor strak en onderhoudsvrij? Het goede nieuws: voor iedere soort tuin is er een passende zwemvijver.

Maat van een zwemvijver

Het is wel van belang dat de betreffende tuin een bepaalde grootte heeft. Zwemvijvers zijn er in diverse formaten, maar het minimum is toch wel 3 x 6 meter. Onlangs creëerden we bijvoorbeeld een zwemvijver van 5 meter breed en 20 meter lang in een natuurrijk gebied met diverse bomen. Het wordt dan niet alleen een onderdeel van de tuin, maar zelfs van het landschap. Het aanleggen van zo’n tuin inclusief zwemvijver vraagt natuurlijk wel om de nodige kennis, ervaring en vakmanschap.

Plattegrond zwemvijver

Belangrijke factoren

Vierkante zwemvijver

Om de zwemvijver zo goed mogelijk naar uw wensen te kunnen aanleggen, houden we rekening met diverse zaken. Denk aan de ligging in de tuin, de windrichting, bouwkundige aspecten, de diepte van het grondwater, de randafwerking, de behoefte aan verlichting of verwarming, de vorm, de grootte en de hoeveelheid en soort beplanting. Zelfs aan de details wordt gedacht, zoals de kleur folie. Kiest u voor zwart, antraciet, grijs, groen of juist een moderne lichte kleur?

Natuurlijke zwemvijver

Advies zwemvijver

Wilt u het gevoel van vakantie in uw eigen tuin ervaren? Misschien is een zwemvijver wel iets voor u. De Hoog Hoveniers denkt graag mee over de aanleg en het ontwerp van een zwemvijver in uw tuin. Neem gerust contact op via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u als eerste op de hoogte als er een nieuwe blog online staat.

Ook interessant:
Winterklaar maken van uw tuin: Tips voor het onderhoud en meer
Bekijk project
De beste manier om onkruid aan te pakken
Bekijk project